Yeni mesajlar

VirtualBox - Kali Linux Açamıyorum Diyenler İçin!.

Kimler bu konuyu okudu ? (Total:0)

Deanarys

Yiğit Er
Alp Turan
1) Virtualbox'ı kurdum, Kali'yi çalıştırdım ama siyah ekranda kaldım ne yapmayalım? (V-tx disabled hatası için de geçerlidir)
İlk kontrol şu olmalıdır:

• Kali ayarlarında Linux ve Debian 64 Bit seçili midir?
Eğer 64 Bit seçeneği hiç bir şekilde çıkmıyorsa veya direk vt-x disabled hatası alınıyorsa:

• Windows açılırken F12, Delete ya da gösterilen tuş neyse ona basıp BİOS ekranına girmek gerekiyor. BİOS ekranı içinde virtualization, interl virtual technology, vtx, smv ya da sanallaştırmayla alakalı bir ayar olmalı. Genelde advanced'in altında oluyor. Bu ekranı bulup, bu ayarı etkin hale (enabled) getirdikten sonra çıkış yapıp tekrar denemeniz gerekiyor.
BİOS ekranım çok eski, ayarları bulamadım:

2) Usb 2.0 Not Found hatası alıyorum?

Şuraya bakabilirsiniz :

3) .ova dosyalarına tıkladım ama Kali'yi içeri aktarmadı. Sadece Virtualbox açıldı bekliyor?
Dosya-İçeri aktar diyip indirdiğin dosyayı seçerek yapabilirsiniz
4) Linux Fatal: No Bootable Medium Found hatası alıyorum?

Şuraya bakabilirsiniz:

5) Hiç bir şekilde Kali Linux Virtualbox içinde çalışmadı. Ne yapayım?
Şu şekilde iso dosyasını indirip Kali'yi manual olarak kurmaya çalışabilirsiniz: http://www.wikigain.com/install-kali-linux-virtualbox-pc/
.iso dosyasını indirmek için buradaki ilk dosya: https://www.kali.org/downloads/

gun611

Bilge Er
Apa
açılıyor açılmasınada masaüstüne kaydettiğim şeyler gözükmüyor ancak dosya gezginini açarak görebiliyorum

Deanarys

Yiğit Er
Alp Turan
Güncel Kalide Öyle Bi Sorun Var 2018.4 öyle gibi olabilir 2018.3 indir

Son düzenleme:

gun611

Bilge Er
Apa
Güncel Kalide Öyle Bi Sorun Var 2018.4 de ve üstü öyle gibi olabilir 2018.3 indir
dimi aga be bende source listesini güncelledim yok apt software packı sildim tekrar yükledim hiçbir şekilde gözükmüyor ama olsun güncel sürümü kullanmak iyidir heralde

Moderatör tarafında düzenlendi:
M

Mr.D4RKS0VE

Guest
Eline sağlık dostum. Birzdan bunları denicem umarım olur :)

M

Mr.D4RKS0VE

Guest
Dostum denedim BIOS a girdim Virtulaziotunu buldum ama benimki zaten ENABLED enabled oldugu halde çalışmıyor benim virtualboxum onu napıcam ? Bu arada işlemcim Pentium