Yeni mesajlar

sanal makine wifi adaptör kurulumu

Kimler bu konuyu okudu ? (Total:0)

EXSELANTE

Er
Alp
seviye 1 hack derslerinde sanal sunucu için wifi adaptör alıyor. sonra onu sanal makineye tanımlıyor.
Bende tanımlanmıyor. Hocanın yaotığı adimlari yapiyorum kablosuz ag gelmiyor

WildWhiskey

Er
Alp
Linuxda çalışır nasıl çalışmaz, win10 mu pcn dostum şimdi Windows 10 otomatik wifi driveri kurulu gelir buna sebepten linuxa geçiş yaptığın zaman ister istemez devre dışı kalıyor, aldığın urunun yanında sana driver boot cdsi verilir genelde küçük bir CD olur onu kurarsan sorun kalmaz

tavsiye edilen ürünün içinde chipset olduğunu zannetmiyorum.bu adaptörler genellikle içinde chipset barındırırlar.bu chipset sayesinde wifi ağlarına enjection(enjeksiyon) yaparsın.derslerde anlattığı gibi linuxta çalışan chipsetler var.wifi adaptörü alırken o chipseti barındırıyormu diye dikkat etmelisin.linux support yazar ürünlerin kutusunda.buna dikkat etme.kali linux apayrı bir dünya çünki. ASUS USB-N14 aldım üstünde linux yazıyor diye.kali görmedi. 2.el ALFA-AWUS036NH aldım.Program kurmama gerek kalmadan kali linux gördü ürünü.ürünün özelliklerinde monitör mod var. türkiyede var olan adaptörlerde DARK RANGE - TP LİnK WN 722N VAR.ancak wn722n nin artık v1 versiyonunu kaldırdılar.bütün ürünler v2 versiyon ve buda senin işine yaramaz.ürününü geri verip içinde anten barındıran buna benzer bir ürün aramalısın.mağazalara hiç bakma 1 hafta üstünde çalıştım bulamadım hiçbiryerde.2.el bul veyahut amazon benzeri sitelerden yani yurtdışından getirt.

https://www.wirelesssistem.net/urun/alfanetwork-alfa-awus036nh

-ürünü bilgisayarında kurmak için gerekli driveri ürünün sitesinde barındırmak zorundalar.ürünü sanal makineye kuracaksan gerekli ayarlar zaten etnik hacker-eğitim videolarında mevcut.
yardımcı olabileceğim başka bir konu varsa buradan yazabilirsin.arkadaşlarımızda faydalansın