Yeni mesajlar

Hackerlar Neden Linux İşletim Sistemini Tercih Ediyorlar?

Kimler bu konuyu okudu ? (Total:0)

Stolker

Hainlik Yapmış Üye
Hain Damgası
Açık Kaynak Kodlu
3a7b8f625bcdb35ef3c1d79538dfca069bab71e9.jpeg

Windows’un aksine Linux işletim sistemleri açık kaynak kodlu. Yani isteresek bu işletim sisteminin yazıldığı kodu görebilir ve üzerinde istediğimiz değişiklikleri yapabiliriz. Windows ise hiçbir kodunu kullanıcıya açmıyor ve düzenleme yaptırmıyor.

Şeffaf
87bfd63731d935db82427f7dc6df979ade1764f6.png

Windows kodlarını açmadığı için burada kod yazarken veya teknik bir iş yaparken, bize sunduğu özellikler üzerinden çalışırız. Linux’te ise herşeyi ayan beyan görürüz. Bu tıpkı kaputun altında olduğunu düşündüğümüz şeylerle çalışmakla, kaputu açıp istediğimiz müdahaleyi yapabildiğimiz bir aracı çalıştırmaya benzer.

Birçok Hack Aracı Linux İçin Yazılmış
d9105317adc3bd3532d253c4d6f5a98cd62eba18.png

Linux dünyası hacker kaynıyor. Hack araçlarının çoğu Linux işletim sistemi için yazılmış. Üztelik de Windows’u hacklemek için! Belki de tüm hack programlarının %90’ı Linux’te çalışıyor. Bazılarının Windows versiyonları olsa da hepsi yok, ayrıca uyumsuzluklar olabiliyor.

Linux Granüler Kontrol Sağlıyor
Bu sistem neredeyse sınırsız miktarda kontrole sahip olduğumuzu gösteriyor. Linux’te herşey en makro düzeyde ve en küçük ölçekte terminal tarafıdnan kontrol edilebiliyor. Bu da terminali çok önemli kılıyor ve kullanıcıya büyük müdahale imkanı veriyor.

Gelecek Linux/UNIX’e Ait
ca972c6d1f1dd0663e1387772e3d179cdfbc1747.jpeg

Linux geleceğin işletim sistemi. 80’ler ve 90’lardaki güçlü Microsoft artık ona boyun eğmek durumunda. Router, switch gibi cihazların yanı sıra birçok serverın içinde kullanılan sanallaştırma teknolojilerinden en popüler ikisi, Vmware ve Citrix Linux çekirdeği üzerine inşa edilmiş. Nesnelerin interneti iler birçok ufak cihazın içinde de artan bir kullanım oranı yakalayacağını düşünüyoruz.

legolas

Yeni Üye
Üye
bu konuda sana sonuna kadar katiliyorum yillardir win kulanan biri olarak sunu soylim linux cok fazla basite almisim ve bu benim icin
buyuk bi hayal kirikligi oldu simdi linux kulanmaya basladim bana karisik geliyor ama arastirmalarimda büyük bi pismanlik icindeyim windows
kulanimi kolay ve yillardir insanlarin sanirim ilk cikti tahri de 1983 mu 84 mu oyle bi gecmisi vardi her neyse uyun sozun kisasi linux gercekten gelecegin isletim sistemi bana gore (y)(y)